Hosting Service level

Hardware

Wij hosten op state-of-the-art apparatuur in meerdere optimaal beveiligde datacentra. Behalve de interne redundantie van een server (alle componenten zijn dubbel uitgevoerd) hebben wij ook meerdere reserve servers klaar voor gebruik. De servers kunnen prestatiekrachten op drukke momenten waarborgen doordat ze niet volledig gevuld worden. Ter beveiliging van uitval zijn er groupswitches gekoppeld over het netwerk. Alle netwerkcomponenten zijn dubbel uitgevoerd en kunnen gebruik maken van backup routes voor het behoud van connectiviteit.


Back-ups

Colibri maakt elke nacht back-ups van alle servers, verspreid over meerdere locaties. Op deze manier is je data beschermd tegen calamiteiten.

Firewall

Colibri gebruikt een professionele firewall constructie om bijvoorbeeld een DdoS-aanval makkelijker te weren.


Monitoring en SLA

Colibri heeft gemiddeld 99,99% uptime. Ons netwerk wordt 24 uur per dag gemonitord met sms services en mail alerts. Zodra er iets opvallends gebeurt, ontvangen onze technische medewerkers hierover een sms waarna zij direct handelen. De recovery tijd hangt af van het type probleem, de responsetijd is in de meeste gevallen enkele minuten. Naast de monitoring van componenten zoals diskruimte, geheugengebruik en CPU-gebruik wordt er ook gebruik gemaakt van deep server inspection waarmee bijvoorbeeld het functioneren van uw website of applicatie wordt gecontroleerd.

Beveiliging

Alle servers zijn uiterst zorgvuldig beveiligd. We nodigen regelmatig experts uit om het netwerk te controleren op veiligheid en mogelijke verbeteringen. De manier waarop ons serverpark is ingericht, voldoet aan de hoogste en meest recente standaarden.

Dataverkeer & Bereikbaarheid

Ons netwerk is redundant uitgevoerd. Pieken in dataverkeer vangen wij op met zes 100Mbit lijnen en twee 1000Mbit lijnen. Verder hebben we backup verbindingen zodat bij een storing op de vaste lijnen de servers direct kunnen overschakelen.

Updates

Onze servers zijn voorzien van de laatste stabiele versies van bijvoorbeeld MySQL, PHP en Apache en de laaste OS updates. Wij verzorgen de periodieke beveiligingsupdates op al onze servers.

 

Colibri - Lindenstraat 5 - 1015 KV, Amsterdam - tel: 020-6238018 - fax: 020-4212448

privacy statement algemene voorwaarden